Eseménynaptár

Események betöltése

« Vissza az eseménynaptárhoz

  • Ez egy korábbi esemény.

Felgyúltak a jelzőtüzek – Évadnyitó túra a Börzsönyben

Új Kalandok, Új utakon

2017-ben kezdetét veszi egy újabb kalandsorozat, meglepő fordulatokkal, kihívásokkal és rengeteg meglepetéssel. Eddigi útjainkon a Pilisben és a Mecsekben kalandoztunk, most viszont egy új helyszínre, új útra és egy újabb kalandra invitálunk TiTEKET!

A 2017-es év első lépéseit a Börzsönyben tesszük meg egy különleges időszakban. A természetben egy dolog állandó és az a változás, a télből lassan, de biztosan tavasz lesz és a változás, az átmenet már érzékelhető. Február végén pont ez a pillanat tapasztalható, amikor a Föld még mindig fagyos és az ágak is csupaszak, de a érezhető és láthatóak a tavasz első hírnökei!

Egy másik játék is fut a háttérben 🙂
Mit is jelent, hogy felgyulladtak azok a bizonyos jelzőtüzek?

Tavaly április 23-án, a Föld napja alkalmából 150 lelkes játékos vett részt a próbatételen, melynek köszönhetően méltóvá váltak arra, hogy megóvják a bolygónkat a pusztulástól. Nekik, és mindazoknak, akikhez eljutott a hír üzenjük, hogy idén április 22-én Az ébredő erdő visszavár mindenkit! Az első próbatétel pedig a Börzsönyben várja azokat, akik próbára teszik maguat az idei játékban.

Technikai információk:

**Helyszín:** Börzsöny – Királyrét

**Útvonal:** Királyrét – Csóványos – Nagy-Hideg-hegy – Királyrét

**Időpont:** 2017. február 25., 09:30-tól 20:00-ig

**Indulás:** Királyrétről 09:30-kor

**Várható visszaérkezés**:18:00-kor

**Táv:** 15,5 km

**Nehézség:** Közepesen nehéz

**Utazás:**
Teleautós rendszerben fogunk utazni, közös indulással Budapestről Királyrétre. A találkozó a Budapestről indulóknak az Újpest-Városkapu metrómegálló közelében lévő Tesco parkolójában 08:00-kor. Az autósoknak pest megyére vonatkozó matricára lesz szükségük az M2 érintése miatt.

Akik egyénileg utaznának 09:15-re legyenek Királyréten.

Mit hozz magaddal?

– Kényelmes, meleg, réteges öltözetet! Sapkát, sálat kesztyűt! Egy váltás zoknit! 🙂 A hegyen csaknem biztos, hogy 0 °C körüli hőmérséklet várható.
– Megfelelő túrabakancsot, olyat, ami tartja a lábat. + Kamáslit, ha van!
– Zseb/fejlámpát.
– Legalább 1,5 liter vizet, némi csokit, 1-2 szendvicset. A Hideghegyi turistaházban lesz lehetőségünk ételt és italt vásárolni.
– A túrát egy svédasztalos vacsorával zárjuk Királyréten( nem kötelező), ami fejenként 2.000,- forintba fog kerülni (+ italfogyasztás) – ezt az indulás előtt a helyszínen tudod odaadni. Ha együtt vacsoráznál túratársaiddal akkor kérlek, jelezd ezt a dora.gaspar23@gmail.com e-mail címen, legkésőbb február 22-ig, hogy tudjunk asztalt foglalni. 🙂

Részvételi díj: 800 Ft / fő, 18 év alatt ingyenes

Négylábúakat is szeretettel várunk!

A túrán mindenki a saját felelősségre vesz részt!

Book your break