Hegyi Szent Bernát Teljesítménytúra 2023 – Információs oldal

Előzetes nevezés:

• 2023. május 17-ig

A verseny célja:

A verseny célja: A Magyar Turista Egyesület hatod ízben rendezi a turisták védőszentjéről elnevezett Hegyi Szent Bernát gyalogos teljesítménytúrát Dobogókő környékén, a Pilis Visegrádi-hegység változatos vidékén. Ezzel lehetőséget teremtünk, hogy a túra résztvevői a hegység legszebb részeit bejárva megismerjék a vidéket, és fizikai teljesítményüket is kipróbálhassák.

Az öt különböző hosszúságú pályát a Magyar Turista Egyesület egykori, kiemelkedő elnökeiről neveztük el:

Az útvonalak és a letölthető GPX fájlok ide kattintva érhetők el.

A nehéz pályák mellett, egy könnyű és egyszerű pályával lehetőséget szeretnénk adni a kisgyermekes családoknak is, hogy bekapcsolódhassanak a természetjárásba.

Az esemény fővédnöke:

• Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója

Az esemény védnöke:

• Magyar Zsolt, a báró Eötvös Loránd menedékház gondnoka

Az esemény elnöke:

• Schőnviszky László, MTE tiszteletbeli elnök

Technikai vezető:

• Mátyus Attila,  MTE szakmai alelnöke

A túra titkára:

• Vuray Villő, MTE ügyvezető alelnök

Központ:

• Dobogókői báró Eötvös Loránd Menedékház.

Rajt és cél:

• a Menedékház parkjában.

Előzetes nevezés

Az e-mailben kapott visszaigazolást kérjük nyomtassa ki és hozza magával az eseményre.

Előzetes nevezési díj: Eötvös 35: 2750Ft, Téry 25: 2150Ft, Thirring 20: 1700 Ft, Cholnoky 15: 1300Ft és Peták 7: 1100Ft.

2023. 05. 17-ig. Helyszíni nevezés +200 Ft. MTE tagoknak 0 Ft. Minden nevezett résztvevő kap Dobogókő környéke túristatérképét.

Magyar Turista kártyával rendelkezők 10% kedvezményt kapnak a nevezési díjból

Helyszíni nevezés

• 6:50-12:00 óra között a központban

Helyszíni nevezés:+200 Ft.

A pályák hossza (útvonalválasztástól függően) és útvonala:

• Eötvös 35
    (34,9-36,2 km/1215 m), rajt: 7:00-7:30 között, szintidő: 9 és fél óra
     Útvonal: Dobogókő – Pilisszentkereszt (1) – Pilisszentlászló (2) – Erdészeti út a piros r jelzésnél (3) – Dömös (4) – Erdészeti út a Hegyi Szent Bernát emléktábla alatt (5) – Dobogókő
  • Téry 25
    (24,4-25,0 km, 845 m), rajt: 7:30-8:00 között, szintidő: 7 óra
    Útvonal: Dobogókő – Pilisszentkereszt (1) – Erdészeti út a piros r jelzésnél (3) – Dömös (4) – Erdészeti út a Hegyi Szent Bernát emléktábla alatt (5) – Dobogókő
  • Thirring 20
    (19,7-20,0 km/658 m), rajt: 8:00-8:30 között, szintidő: 6 óra
    Útvonal: Dobogókő – Pilisszentkereszt (1) – Erdészeti út a piros r jelzésnél (3) – Erdészeti út a Hegyi Szent Bernát emléktábla alatt (5)– Dobogókő
  • Cholnoky 15
    (13,4-14,0 km/453 m), rajt: 8:30-9:00 között, szintidő: 5 óra
    Útvonal: Dobogókő – Erdészeti út a piros r jelzésnél (3) – Erdészeti út a Hegyi Szent Bernát emléktábla alatt (5) – Dobogókő
  • Peták 7
    (7,0-7,4 km/230 m), rajt: 9:30-13:00 között, szintidő: 3 óra
    Útvonal: Dobogókő – Erdészeti út a Hegyi Szent Bernát emléktábla alatt (5) – Dobogókő

Az ellenőrzőpontok magassága és koordinátáik:                                      EOV                         WGS84

Rajt-Cél: Dobogókő menedékház park  693 m  638 844  263 952  47º43,156′  18º53,925′
1. Pilisszentkereszt, pilisszántói útelágazás, Felső Kocsma terasz  344 m  639 110  261 140  47º41,639′  18º54,142′
2. Pilisszentlászló, Kisrigó vendéglő parkolója  400 m  645 365  264 116  47º43,250′  18º59,140′
3. Erdészeti út a piros r jelzésnél  485 m  641 008  263 826  47º43,090′  18º55,656′
4. Dömös, az egykori prépostság mellett a piros jelzésű turistaúton  145 m  639 256  268 915  47º45,835′  18º54,247′
5. A Hegyi Szent Bernát emléktábla alatt az Erdészeti út zöld jelzésnél  469 m  637 214  266 233  47º44,386′  18º52,617′

Ellenőrzés: a túrán a kapott térképvázlat szélén a megfelelő négyzetben történő lyukasztással.

Az ellenőrzőpontokon: limonádét, gyümölcsöt, szőlőcukrot és csokoládét adunk a résztvevőknek.

Díjazás: Valamennyi induló alkalmi kitűzőt és tanúsítványt kap.

Tudnivalók:

A túrázók egy „Dobogókő és környéke turista térképet” kapnak, a Rajtban elhelyezünk egy olyan térképet, amelyen az ellenőrző pontok is be lesznek bejelölve. Továbbá egy térképvázlatot kap minden túrázó, amelyre az ellenőrzőpontok mellett, az optimális útvonal erdészeti és jelzett turistautjait is berajzoltuk. Ezen találhatók az ellenőrzőpontok koordinátái és bontási idejük, valamint az ellenőrzőpontokon történő lyukasztásokat igazoló számozott négyzetek is. A teljesítménytúrázók az erdőben jelzett turistautakon és erdészeti utakon érik el az ellenőrzőpontokat.

• A teljesítménytúrát rossz idő esetén is megtartjuk. Minden táv csak gyalogosan teljesíthető, bárminemű közlekedési eszköz (pl. bicikli, motor) használata tilos.
  • A résztvevőknek a menedékház gondnoka egyes ételeket és italokat kedvezményesen adja.
  • Szombat és vasárnap éjszakára szállás igényelhető előzetesen a dobogókői báró Eötvös Loránd menedékházban, előzetes telefon-bejelentésre: 26-347-534, 30-990-8906.
  • A teljesítménytúrán bármilyen más térkép és GPS használható.
  • Az eredményeket a verseny után feltesszük honlapunkra. (www.magyarturistaegyesület.hu).

Megközelítés: gépkocsival, a nagy parkolóban kedvezményesen lehet parkolni. Pomáz HÉV-állomástól autóbusszal lehet Dobogókőre utazni az 5:15, 6:15, 7:15, 8:15, 9:15 és 10:15-kor induló járatokkal (menetidő 35 perc).

Információ: Schőnviszky László, tiszteletbeli elnök, +36-70-319-4812,  tbelnok.mte@gmail.com és Vuray Villő alelnök, a túra titkára, +36-30-977-9993 mte.uvalel@gmail.com

GPS és útvonalrögzítés

A teljesítménytúrán javasoljuk a GPS navigáció használatát és a megtett útvonal rögzítését. A honlapra feltett GPX útvonaltervek kompatibilis mobilalkalmazásba betölthetőek. Az útvonalak rögzítése nem helyettesíti az ellenőrzőpontokon történő hitelesítést!

Adatkezelés, azonosítás

A jelentkezés során megadott adatokat a teljesítménytúrával kapcsolatosan használjuk fel, harmadik fél részére nem adjuk tovább. A teljesítménytúrán az a személy vehet részt, aki fényképes igazolvánnyal igazolni tudja személyazonosságát (kiskorú esetén a szülő igazolja), melyet a rendezők ellenőrizhetnek. A jelentkezési lap aláírásával az adatkezeléssel és azonosítással kapcsolatos szabályok a résztvevő részéről elfogadásra kerülnek.

Információ:

Mindenkit szeretettel vár — a Rendezőség