„A turistaság nem azt jutalmazza öntudatos megelégedéssel, aki sok helyen megfordult, hanem azt, aki sok és fáradságos utat futott be.” (A fenti lapozható flipbook teljes képernyőre tehető) A XIX. század közepére kialakuló polgárság körében mind népszerűbbek lettek a kirándulások. A megszülető turistaság hamar bekapcsolódik az Európa-szerte megindult mozgalomba, sorra alakulnak az ilyen egyesületek. Döller … Részletek Eötvös Loránd, a turista – A Természet Világa tudományos folyóiratban megjelent cikkünk

Eötvös emléktúra 2019 – Dolomitok – beszámoló

Szeptember 8-án 6 órakor indultunk Budapestről, az utazást lassította, hogy mivel egy gépkocsivezetőnk volt, négy és fél óra vezetés után háromnegyed órás pihenőt kellett tartani a gépkocsivezetőnek. Az út második felében már zuhogó esőben mentünk. Végül 17:20-kor megérkeztünk Misurinába a szálláshelyre. Velünk egy időben érkezett meg a Székesfehérvárról induló ELTE-BEAC Polythlon Klub (a Magyar Egyetemi-Főiskolai … Részletek Eötvös emléktúra 2019 – Dolomitok – beszámoló

Két keréken Komáromból a Fényes-ösvényhez

„Csak a természet gazdagsága végtelen, csak ő képzi a nagy művészt.” (Johann Wolfgang von Goethe) Magyarország egyik legérdekesebb tanösvénye a Tata melletti Fényes karsztforrás-csoportjánál kialakított, egyedülálló, fából épült sétány, mely végigkalauzol a tiszta vizű források felett, a láperdő égerfái közt. Hazánk páratlan természeti jelenségét testközelből, játékos módon fedezhetjük fel a gyerekbarát, látvá–nyos hidakon, pallókon, járdákon. … Részletek Két keréken Komáromból a Fényes-ösvényhez

2019.07.6-13. XIX. HÓD Honismereti Kerékpártábor

A „XIX. Honismereti kerékpártábor” időpontja: 2019. 07. 06. 11:00 órától – 07. 13. 12:00 óráig. A „XIX. Honismereti kerékpártábor” tervezett helyszíne: Túristvándi (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye. Erdõhát, Szatmári síkság) A táborban 10 éven aluli gyerekek csak szülői kísérettel vehetnek részt! Felügyelet a táborba érkezéstől (07.06. 11:00 órától) a táborból távozásig (07.13. 12:00 óráig) tart. Szállás: a tervezett … Részletek 2019.07.6-13. XIX. HÓD Honismereti Kerékpártábor

Vad ON Trail Race hegyifutó verseny 2019 – EREDMÉNYEK

Női rövidtáv Helyezés Rajtszám Név Idő Kategória 1. 94 Juhász Brigitta 1:21:38 Rövid női 2. 93 Szatmári Melinda 1:29:59 Rövid női 3. 95 Nagy Emese 1:33:52 Rövid női 4. 96 Láng Emma 1:36:07 Rövid női 5. 97 Bozó Szilvia 1:46:28 Rövid női Férfi rövidtáv Helyezés Rajtszám Név Idő Kategória 1. 65 Katona János 1:09:50 Rövid … Részletek Vad ON Trail Race hegyifutó verseny 2019 – EREDMÉNYEK

SZJA 1% – Köszönjük!

A kedvezményezett adószáma: 19011187-2-13 A kedvezményezett neve: „Magyar Turista Egyesület” közhasznú szervezet

2019.05.18. Hegyi Szent Bernát Teljesítménytúra

Időpont:                    2019.május 18. (szombat) Helyszín:                   Pilis–Visegrádi-hegység,Dobogókő A verseny célja: A Magyar Turista Egyesület harmad ízben rendezi a turisták védőszentjéről elnevezett Hegyi Szent Bernát gyalogos teljesítménytúrát Dobogókő környékén, a Pilis Visegrádi-hegység változatos vidékén. Ezzel lehetőséget teremtünk, hogy a túra résztvevői a hegység legszebb részeit bejárva megismerjék a vidéket, és fizikai teljesítményüket is kipróbálhassák. Az öt különböző hosszúságú pályát a … Részletek 2019.05.18. Hegyi Szent Bernát Teljesítménytúra