Közlemény

Közlemény

Kedves Látogatónk, Kedves Barátunk!

A koronavírus miatt kialakult helyzetben mind többen keresnek kikapcsolódást a szabad levegőn, természeti környezetben.  A fővároshoz közeli Dobogókő is sokaknak nyújt-nyújthat rekreációs lehetőséget.

Az itt lévő menedékház a Magyar Turista Egyesület tulajdona, azt, mint civil szervezet, mindenféle támogatás nélkül igyekszünk fenntartani. Az egyesület 1891 óta alakítója és segítője a hazai turistaságnak. Ennek érdekében építette fel 1895-ben az első, majd mellette az új, nagyobb menedékházat, szállást, ételt-italt kínálva az odaérkezőknek.

A folyamatosan szigorodó előírásokat messzemenően betartva, igyekszünk jelen körülmények között is étellel-itallal az idelátogató vendégek szolgálatára állni. Azt viszont kérjük mindannyiuktól, hogy a jól ismert közösségi-érintkezési szabályokat itt is tartsák be. Az épület előtti, látogatók által használt teraszt, asztalokat, csakúgy, mint a park bútorait, rendszeresen fertőtlenítjük. S ugyancsak kérünk mindenkit arra, hogy a kiürült ételes-italos zacskót-flakont vigye magával, s otthon dobja ki, evvel is csökkentve a fertőzés veszélyét.

Az érvényes előírások szerint vendégeink a ház mellékhelyiségeit sem használhatják. Szükség esetén a parkoló melletti, önkormányzat által üzemeltetett WC áll rendelkezésre.

Magyar Turista Egyesület

Book your break