Menedékház vizesblokk-felújításának támogatói

Menedékház vizesblokk-felújításának támogatói

A Mapei Kft , Magyarország egyik vezető építőipari kemikáliákat forgalmazó cége, 100000.- Ft értékben támogatta a Magyar Turista Egyesület Dobogókői turistaházának felújítási munkálatait. A cég térítésmentesen bocsájtotta az egyesületünk részére az általa forgalmazott minőségi vízszigetelő és hidegburkolat ragasztó anyagot, amellyel a turistaházban kialakított új közösségi öltöző és zuhanyzó burkolását végezzük el.


Fontos kiemelni, hogy ezen anyagok használatával hosszú időre tudjuk majd biztosítani az öltöző burkolatainak minőségét.
Terveink szerint, az egyszerre 6-8 fő kényelmes öltözésére és tisztálkodására alkalmas helyiségben két előteres zuhanyzó kerül kialakításra, így az koedukáltan is használható majd.
Azt szeretnénk, ha a jövőben a turistaház új zuhanyzója minimális térítési díj ellenében kulturált tisztálkodási lehetőséget nyújtana azoknak akik több napos túrán, vagy az országos kék túrán vesznek részt, de persze azokat is szívesen várjuk, akik, egy kiadós terepfutás után szeretnék igénybe venni ezt a szolgáltatásunkat.
Az egyesületünk tagjai természetesen továbbra is térítésmentesen vehetik majd igénybe ezen szolgáltatásunkat.
Fontos kiemelni, hogy az ez évben elvégzett felújítási munkálatainkat teljes egészében önerőből végeztük el, sajnos egyesületünk nem tudott semmilyen az állam által kiírt pályázatból felújítási forráshoz jutni, annak ellenére, hogy turistaházunk több évtizede álla Magyar turizmus szolgálatában.
Éppen ezért nagyra értékeljük az olyan építőipari cégek segítségét, melyek anyagilag támogatják egyesületünk önkéntes munkáját.
Az elmúlt fél évben a következő cégek segítségével tudtuk elvégezni a ház teljes földszinti vizesblokkjának rekonstrukciós munkáit: Ezen cégek sok esetben térítésmentesen, vagy kiemelt árkedvezménnyel biztosították számunkra a fejújításhoz szükséges anyagokat.

  • Lasselsberger Knauf Kft, Szigetelő és hidegburkolat ragasztó anyagok
  • Ravatherm Kft, Hőszigetelő anyagok
  • Merkapt Zrt, gépészeti szerelvények, szaniterek
  • Onduline Kft hőszigetelő anyagok
  • Mátyus és Mátyus kft Épületszerkezeti anyagok, burkolati segédanyagok
  • Novoterm Kft Épületgépészeti tervezés és szerelés
  • Mapei Kft Hidegburkolat ragasztók
  • Rustic Kft Hidegburkolat

Reméljük hogy az összefogással létrehozott új helyiségek, sokáig biztosítják majd a kulturált környezetet a turisták számára!

Mátyus Attila

Book your break